Idag är det solsken ute (helt ofattbart med tanke på hur dåligt väder det har varit de senaste dagarna) och så fort det är solsken börjar det klart rycka i min grill-nerv. Kanske borde leta upp den där bärbara grillen som jag har tjatat om ett tag nu…

Nåväl – den här goda ananassalsan bjöd våra vänner i Malmö på när vi var där för några veckor sedan. Passar perfekt till grillat!

Ananassalsa
4 portioner

1 liten ananas (eller 1 burk ananas, ca 500 g)
4 salladslökar
1 röd chilifrukt
1 msk olja
1 msk vinäger
1 msk råsocker
0,5 tsk salt
1-2 msk ingefära

Skala och halvera en liten ananas. Skär fruktköttet i små tärningar. Skölj och finstrimla salladslöken och skölj, kärna ur och finstrimla chilin. Blanda olja, vinäger, råsocker och salt i en skål och rör tills sockret och saltet har löst upp sig. Tillsätt ananas, lök och chili och smaka av med ingefära. Ställ kallt i ungefär en timme tills det är dags för servering.