Vi äter nästan alltid mozzarella på enklast möjliga sätt med tomat, olivolja och basilika men ibland kan det vara kul att variera sig.

Ni som läser Elle mat & vin känner säkert igen receptet från senaste numret (trots att jag har modifierat det lite). Vi provade några av recepten när vi hade onsdagsmiddag och det här blev riktigt gott!

Basilikamarinerad mozarella
4 bufféportioner

1 paket mozarella
6 coctailtomater
0,5 kruka basilika
1 kvist rosmarin
1 röd chilifrukt
några gröna oliver
1 dl olivolja
havssalt & nymald svartpeppar

Skär tomaterna i små skivor, blanda med basilika, rosmarin och chili i en skål. Häll över oliver, mozarella (delad i mindre bitar) och häll över olivolja. Strö över havssalt och nymald svartpeppar. Blanda så att allt blir täckt av olivolja och låt det stå i minst en timme (gärna svalt).