Idag när min vän Annika kom över blev det enkla och snabba kanelkakor efter ett recept av Leila Lindholm. Perfekt, om man som jag är överförtjust i allt som innehåller kanel.

Perfekt att göra dubbel sats av och ha på lut i skafferiet!

Kanelkakor
ca 25 st

2,5  dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl florsocker
150 g kallt smör
0,5  msk kallt vatten
2 msk stösocker
1 tsk malen kanel
ägg till pensling

Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och blanda med mjölblandningen. Häll i vattnet och blanda till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila ett tag i kylen (Leila rekommenderar en timme minst, jag har inte tid med sådant och lät min stackars deg vila i endast 30 minuter). Sätt ugnen på 175 grader, blanda socker och kanel. Rulla degen till små bollar och platta ut till små kakor på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över kanelsockret. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.