Till lunch äter jag gärna sallad och ett gott bröd, gärna nybakat såklart, så här om dagen bakade jag det här enkla brödet med tomat & basilika efter ett recept jag hittade i Allt om Mat.

Jag hade en vällagrad prästost i brödet, nästa gång ska jag prova med parmesan eller cheddar.

Bröd med tomat & basilika
3 baguetter

50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
3 msk olivolja
13-14 dl vetemjöl
2 dl lagrad ost
1,5 dl soltorkade tomater (strimlade)
1 kruka basilika (hackad)

Smula jästen och lägg den i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Lös jästen i vattnet och tillsätt salt, olja och nästan allt mjöl.  Knåda degen i några minuter och låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Tag upp degen på ett mjölat bakbord, kavla den till en rektangel och fördela ost, soltorkade tomater och basilika över ytan. Skär degen i tre delar från långsida till kortsida, rulla varje del från kortsidan till en rulle och låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader, pensla bröden med kallt vatten och grädda mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. Låt svalna på galler.