Eftersom jag och Callen var på brunch med våra grannar innan idag (mer om det senare) blev det sallad till middag. Alldeles perfekt, eftersom vi efter brunchen och innan middagen var en sväng på Lejonet & Björnen och åt glass tills vi var alldeles fyrkantiga.

Salladen åt vi med en enkel foccacia som jag bakade tidigare idag.

Rucola, bresaola & fikon
2 portioner

1 paket rucolasallad
några skivor serranoskinka/bresaola (eller båda)
1 paket mozarella
några soltorkade tomater
2 fikon
balsamicokräm
salt & nymald svartpeppar
några salviablad

Arrangera salladen lite sådär snyggt på ett fat. Tärna mozarella, skär fikonen i klyftor, skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och lägg allt på salladsbädden. Lägg på skinkan/bresaolan (eller ingen…), strö över salt och peppar och ringla över balsamicokräm.