Den här lilla klumpen med semifreddo är ett under av smak. Calles mamma lagade nämligen mangosemifreddo igår, efter ett recept av Leila Lindholm, och jag tog om tre och en halv gång. Otroligt gott!

Mangopuré hittar du på barnmatshyllan. True story!

Mangosemifreddo
8 portioner

4 st ägg
1 dl strösocker
2 dl mangopuré
lime (skalet)
2 dl vispgrädde
2 dl tjock grekisk yoghurt (10%)

Börja med att separera äggulorna från vitorna. Vispa gulorna med hälften av strösockret, det ska bli vitt och poröst. Rör ner mangopuré och limeskal i äggulorna. Vispa grädden fluffig och vänd ihop den med yoghurt och vänd sedan ner detta i mangosmeten. Vispa äggvitorna med resterande strösocker till ett hårt vitt skum och vänd ner skummet i mangosmeten. Häll glassmeten i en form (portionsformar eller någon form av ugnsform), frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst vid servering.