Vi är och hälsar på Calles föräldrar på landet och har redan hunnit med att äta hur god mat som helst – idag åt vi till exempel chèvregratinerad sparris till lunch efter ett recept som Calles mamma hittat i buffé och oj, vad gott det var. Nu väntar renovering av ett gäng grythyttanstolar innan vi firar lördagkväll. Hoppas ni har en fin helg!

Vi åt den alltså till lunch men den passar även fint som förrätt.

Sparris med chèvre
4 portioner

500 g grön sparris
1 dl vispgrädde
1 dl torrt vin
0,5 grönsaksbuljongtärning
200 g chèvre
1 dl pinjenötter

Sätt ugnen på 250 grader. Skär av den nedersta delen på sparrisen. Lägg sparrisen i en stor, ugnssäker form och blanda grädde, vin och en smulad buljongtärning och häll det över sparrisen. Skär osten i skivor och lägg dem på sparrisen. Strö över pinjenötterna, gratinera i övre delen av ugnen i 6-8 minuter och servera direkt med en bit bröd till.