När vi kom ner till Magnus och Therese i fredags hade de köpt en ny kokbok – Renée Voltaires Peace, Love and Food. Kul tycker jag, eftersom jag inte känner till Renée Voltaire eller hennes sortiment mer än att jag då och då stannar till vid hyllan på Ica Focus och fingrar lite innan jag går vidare och tänker att “nästa gång ska jag köpa något” (det har fortfarande inte hänt, tyvärr).

Nåväl, våra granns hade lagat sesam- och basilikabiffar från hennes kokbok, och jag måste säga att det var riktigt gott, fräscht och kul! Magnus och Therese har varit så snälla och lånat ut kokboken till mig så jag kan vidarebefordra receptet här. Tack!

Sesam- och basilikabiffar
4 portioner

4 dl kokt, kallt bovete
5 soltorkade tomater
1 knivsudd samal oelek
0,5 färsk lök
1,5 dl riven parmesanost
1 kruka basilika
1 tsk lantbuljong
1 nypa havssalt
vita sesamfrön till panering

Mixa bovetet tillsammans med de soltorkade tomaterna och sambal till en grov smet. Skala och dela löken i mindre bitar. Mixa ner löken tillsammans med parmesanost och basilika. Lägg i lantbuljongen och salta. Mixa. Forma biffar av smeten och panera dem med sesamfrön. Stek biffarna gyllebruna i en stekpanna, sakta på låg värme (eller kör dem i ugn på 170 grader i ca 30 minuter). När de är fasta är de klara.