Idag är det lördag och vi är i Skåne för att fira min födelsedag. Traditionsenligt ska det serveras italiensk buffé, och till det måste man såklart ha det här brödet som min syster slängde ihop för en liten stund sedan. Här doftar alldeles ljuvligt!

Receptet kommer från hennes kompis Susanne och är en variant av en helt vanlig foccacia. Väldigt saftigt och gott, och helt klart godast nybakat! Inget man sparar till dagen efter, med andra ord.

Susannes flyttbröd
1 långpanna

50 g jäst
1 l ljummet vatten
1 tsk salt
15-16 dl vetemjöl (gärna special)
0,5 dl olivolja
2 msk torkad rosmarin
svarta oliver
soltormade tomater (strimlade)
olivolja & havssalt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda jästen med lite av vattnet i en degbunke. Blanda i saltet och mjölet, lite i sänder. Blanda i olivolja och rosmarin, degen skall vara lös och sladdrig. Låt jäsa i bunken i 30 minuter. Tag upp degen och häll ner den i en bakplåtspappersklädd långpanna. Låt jäsa i 20 minuter. Tryck i oliver och soltorkade tomater, strö över rosmarin och salt och ringla över olivolja. Grädda i ca 45 min.