Eftersom vi hade en mango som låg och skräpade här hemma slängde jag ihop en mangomousse igår. Gott, måste jag säga, trots att jag ibland kan vara lite tveksam till mango. Receptet hittade jag hos Anne’s food.

Har du ingen färsk mango går det såklart lika bra med den tärnade varianten man hittar i frysdisken.

Mangomousse
4 portioner

250 g mango (tärnad)
1 lime (saften)
1 dl florsocker
2 gelatinblad
2 äggvitor
2,5 dl vispgrädde
2 passionsfrukter (till garnering)

Mixa mangon i en mixer, pressa ner limejuicen och blanda i florsockret – blanda allt. Vispa äggvitorna och grädden (riktigt hårt) var för sig. Blöt gelatinbladen i lite vatten i ett par minuter och koka under tiden upp tre msk vatten i en liten kastrull. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i det heta vattnet och blanda sedan ner det i mangopurén. Rör ner grädden, blanda ordentligt och vänd sedan ner äggvitorna och blanda försiktigt. Häll upp i glas/formar och låt stå i kylen några timmar. Garnera med passionsfruktskärnor precis innan servering.