Förra veckan när Johan var och åt middag hos oss hittade jag gamla bananer i vår fruktskål och slängde ihop ett bananbröd till efterrätt. Hittade receptet i Leilas Piece of cake, men jag har modifierat det lite.

Har du inte banan hemma tycker jag det är gott att riven i till exempel morötter eller kanske zucchini.

Bananbröd
1 form

150 g smör
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
3 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 nypa salt
smör och bröd till formen

Sätt ugnen på 175 grader och vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt. Mixa bananerna och rör ner i smeten (jag delade mina bananer i mindre bitar och slängde ner i matberedaren, Bra idé om man gillar lite större bananbitar i brödet) och tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten. fyll en smord och bröad avlång form med smet och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka när brödet är klart – det ska inte vara kletigt. Låt brödet svalna en stund innan du stjälper upp det på ett fat.