Igår var vår fina vän Johan över på middag, och då passade vi klart på att laga sparris carbonara, ett recept från Leila-kokboken. Bra val, måste jag säga, för det var hysteriskt gott. Bra uppladning inför Rom, för dit drar vi klockan sju imorgon. Hurra!

Sparris carbonara
2 portioner (+matlåda)

400 g tagliatelle (eller pappardelle)
1 knippe färsk grön sparris
1 msk olivolja
salt & nymald svartpeppar
2 dl mjölk
1 dl grädde
3 äggulor
1 vitlöksklyfta
några skivor prosciutto
3 dl parmesanost

Koka pastan i saltat vatten. Blanda hel sparris med  olja, salt och peppar och grilla sedan i en torr stekpanna. Blanda mjölk, grädde, äggulor, pressad vitlök och hälften av parmesanosten. Häll bort pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Blanda ägg- och mjölkblandningen med pastan och låt den stå på eftervärme tills den blivit krämig. Krydda med salt och peppar. Servera carbonaran på ett stort fat, toppa med sönderriven skinka, skivad sparris och parmesanost.