Jag har spenderat dagen på soffan tack vare gårdagens matförgiftning. Ganska trist, kan jag lova. Jag vill ha god mat, inte vatten och resorb. Hittade bild på bruschetta som vi gjorde för ett tag sedan, och drabbades av ett plötsligt mat-sug. Det bådar gott, ändå!

Bruschetta äter vi väldigt ofta till lunch, speciellt på sommaren när tomaterna är svenska och basilikan är hemmaodlad.

Bruschetta
2 portioner

1 baguette
vitlök
2 tomater
1 rödlök
1 bit mozarellaost
1 kruka färsk basilika
olivilja
vinäger (balsamico eller vitvin)
salt & nymald svartpeppar

Skiva baguetten, gnid in varje skiva med vitlök och skvätt över lite olivolja, salta och peppra. Värm i ugnen tills de är rostade. Hacka tomat, lök, mozarella och basilika. Blanda allt med olja och vinäger. Strö över salt och nymald svartpeppar. Lägg på tomat- & lökblandningen precis innan servering så behåller brödet sin krispighet.