Jag och mina vänner har för vana att äta 80-talsmiddag tillsammans. Det hela började en nyårsafton för länge sedan med en diskussion om hasselbackspotatis och har nu eskalerat till något av ett 80-talsmonster. sist gick vi så in för det att det nästan är löjligt – men ack vad kul. Fördrink? Gröna hissen, såklart. Gröna hissen var för övrigt den första drinken jag beställde i en bar som nybliven artonåring – väldigt lillgammalt inser jag nu, med tanke på att drinken härstammar från fyrtiotalet. Nåväl, det blir inte mer 80-tal än så här.

Tack Caroline för de episka drinkpinnarna i form av neonfärgade manskroppar. De är episka, minst sagt.

Gröna hissen
1 glas

4 cl gin
2 cl grön curação
champis
russin

Vi spenderade många minuter stirrandes på russinet som åkte upp och ner i glaset. Mycket roligt, om man är lättroad. När vi alla hade druckit upp konstaterade vi dock att det egentligen inte var så gott med gröna hissen, och chansen att vi kommer dricka det igen är nog inte så stor.