Det är snudd på istid utanför fönstret. Vinden har blåst ordentligt och snön har fallit precis hela dagen. Väldigt mysigt, även om det verkar som att Göteborg är helt lamslaget för tillfället. Som det brukar, i vintertid med andra ord, haha.

Jag och Calle skulle egentligen åkt till några kompisar för middag och TP-turnering men inte en endaste liten spårvagn fanns i sikte när vi skulle åka, så vi fick snällt vända tillbaka och äta middag hemma istället. Kvällen till ära blev det svamprisotto!

Svamprisotto
4 portioner (eller 2, om man är hungrig)

1 gul lök
1 palsternacka
2 dl avorioris
5 dl vatten
2 msk koncentrerad fond (vi använde oxfond)
1,5 dl vitt vin
200 g svamp
3 msk smör
2 dl parmesanost
salt & nymalen svartpeppar

Hacka löken och palsternackan, fräs i smör i en traktörpanna. Rör i avorioriset och häll på fond och vitt vin. Tillsätt vatten, lite i taget och rör hela tiden om i risotton så att den blir krämig. Skala och skiva rotsellerin och stek några minuter på var sida. Salta och peppra. Stek svampen i en stekpanna och rör sedan ner i risotton tillsammans med smör och parmesan. Ät risotton och de stekta rotselleriskivorna direkt!