Jag tycker det är snudd på genialiskt att äta soppa till middag. Eller lunch, för den delen! Vanligtvis kräver det lite arbetsinsats, och gör man den dagen innan är det bara att värma på när man kommer hem från jobbet. Blir ju inte så mycket snabbare eller enklare än så!

För några veckor sedan smakade jag en ljuvlig paprikasoppa när vi lunchade på Danilo och idag gjorde vi en variant på den till middag. Väldigt god!

Paprikasoppa med kummin
2 portioner + matlåda

1 gul lök
3 röda paprikor
1 grönsaksbuljongtärning (+ 6 dl vatten)
2 dl grädde
salt & nymalen svartpeppar
kummin (stött)
chilipulver
olivolja till stekning

Skala och finhacka löken. Skölj, kärna och fintärna paprikan och fräs i olivolja i en stor kastrull (stor nog för soppkok). Häll över buljongen och låt koka under lock i tio minuter. Mixa sedan med stavmixer tills soppan är slät, red av med grädde och krydda med kummin, chili, salt och peppar.