Idag har jag åter igen brorsdottern på besök. Hon hade med sig mjöl (i fall mitt var slut, haha) så att vi skulle kunna baka. Sneaky! Efter många om och men beslutade vi oss för att göra muffins, efter ett recept av Leila Lindholm.

Våra blåbärsmuffins blev otroligt goda och saftiga och fick två tummar upp av samtliga i sällskapet! De här ska vi göra igen, helt klart.

Blåbärsmuffins
12 st

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av en citron
1 dl blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten. Blanda sedan mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det försiktigt i smeten. Blanda i rivet skal och saft från en citron. Lägg muffinsformar i em muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet. Strö över blåbär. grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.