Vissa rätter lagar jag och Calle jätteofta – det här bland annat. Receptet kommer ursprungligen från Calles mamma, och trots att jag inte är speciellt förtjust i dragon tycker jag det är extremt gott i den här pytten. Passar dessutom extra bra att göra en jätteladdning med pytt för matlådor och dylikt för oss som sysslar med sådant.

Att ha vitkål i pytten är faktiskt otroligt gott! Stek den extra länge och ringla över lite sirap om du vill ha den sådär söt och god som den kan bli.

Rotfruktspyttipanna med dragon och dijon
2 portioner + 1 matlåda

4 morötter
2 stora palsternackor
2 gula lökar
1 rotselleri (ganska liten)
0,5 pkt färdigtärnad potatis
0,5 vitkålshuvud (ganska litet)
2 dl matlagningsgrädde
dijonsenap (efter tycke och smak)
dragon (efter tycke och smak)
salt & nymalen svartpeppar

Tärna morot, palsternacka, lök, vitkål och rotselleri. Stek i omgångar och lägg i en stor, ugnsfast form. Stek även på de färdigtärnade potatisarna. Häll över grädden, blanda i djonsenap, dragon och salt och peppar. Sist stekte Calle på en bit oxfilé och åt till – men i vanliga fall brukar vi äta den som den är tillsammans med rödbetor och ett stekt ägg.