Eftersom jag älskar pizza tyckte jag att kombinationen pizza + bullar lät som en ypperligt bra kombination, och vilken kombination det var – helt grymt. Saftiga bullar som man kan fylla med princip vad som helst. Perfekt sopptillbehör!

Ibland skippar jag de krossade tomaterna och brer på enbart tomatpuré istället, det funkar precis lika bra men blir lite mer kryddigt, vilket jag verkligen gillar.

Pizzabullar
14 stycken

25 g jäst
2,5 dl vatten
0,5 dl olivolja
3/4 tsk salt
3/4 tsk socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl

1 burk krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
1 burk skivade champinjoner
2 dl ost
oregano
salt & peppar
västerbottenost till garnering

Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med vattnet i en bunke. Blanda i de övriga ingredienserna till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Gör under tiden tomatsåsen (min variant  bestod av 1 burk krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar, en gnutta socker och oregano). Mixa i mixern och låt stå. sätt ugnen på 250 grader. Arbeta samman degen på lätt mjölad bakbänk och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär bit och fördela fyllningen på delarna. strö över osten och rulla ihop degen från långsidan och skär varje rulle i lika stora bitar. Lägg över bitarna i stora muffinsformar och låt bullarna jäsa under duk i 30 minuter. När bullarna är färdigjästa stör du över den rivna västerbottenosten och gräddar sedan bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.