Kom på att jag hade kakdeg i frysen, så innan Calle kom hem idag festade jag till det med några Leila-kakor (och självklart ett glas mjölk till det). Kakor utan ett glas kallt mjölk är som… jag vet inte, som typ ett förhållande utan kärlek. Haha.

OBS viktigt att inte glömma den där gnuttan med salt, det gör kakorna om möjligt ännu godare. Jag lovar, det är verkligen så.

Leilas chocolate chip cookies
massor

120 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ägg
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl havregryn
0.5 tsk bakpulver
en gnutta salt
100 g choklad

Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget. Vänd i vetemjöl, bakpulver, salt och havregryn. Hacka chokladen grovt och blanda i degen. Rulla in kakdegen i plastfilm till en rulle och frys i 30 minuter. Skiva sedan rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader (varmluft) i 10 minuter. Om du vill spara en bit av degen kan du rulla in biten i plastfilm och låta den ligga i frysen tills nästa gång du blir sugen på kakor. Plocka fram och baka av när du känner för det.