Jag har bakat mitt första majsbröd någonsin, och det gick perfekt fram tills jag skulle ta ut brödet ur ugnen för då skuttade jag till på något lustigt sätt så att halva brödet hamnade på golvet. Nåväl, några bitar gick att rädda, som synes på bilden. Grym färg, eller hur?

Majsbröd är väldigt, väldigt smuligt men ack så gott!

Majsbröd
1 limpa

3,5 dl majsmjöl
1,5 dl vetemjöl
2 msk råsocker
1 tsk salt
2,5 tsk bakpulver
1 ägg
2,5 dl lättfil
100 g smält smör
önskad mängd av finhackade jalapeños (på burk)
smör och majsmjöl till form

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop ägg, fil och smör i en annan skål. Vispa ihop äggsmeten, jalapeñon och de torra ingredienserna och häll smeten i en smord och mjölad form. Grädda i ugnen ca 20 minuter tills brödet har fått färg. Det kan vara bra att veta att brödet är ganska smuligt, så en idé kan vara att använda muffinsformar istället för en brödform till gräddningen.