Hemma i göteborg efter en helg i Helsingborg och som vanligt har det varit underbart att vara hemma. Bröllopet var fantastiskt, god mat serverades (denna gången fick jag mat, vill säga), trevliga bordsgrannar och ett mycket lyckligt brudpar. Och en och annan drink (vilket märktes i morse när jag slog upp ögonen och fick hjärtattack när jag möttes av min systersons Barney-leksak. Föreställ er att en sådan tittar på er efter en helkväll med kanske en – ok två – drinkar för mycket. Ingen trevlig upplevelse, kan jag lova). Jag var trots allt uppe relativt tidigt i morse och fick kämpa för att inte röra huvudet för snabbt i någon riktning.

Idag har jag suttit med M och tittat på tapeter och kakel till deras hus som alldeles snart ska börja byggas. Det kommer bli mkt fint. Resten av dagen har vi varit i vårt hus i Laröd och vattnat blommor och tittat på hur fint mamma, pappa och M har gjort det i alla rabatter. Var även uppe på vinden för första gången på hundra år och hittade massor med fina möbler, som alltid. Det är en riktig guldgruva där uppe. Efter rabatt-inspektering åkte vi på mini-Helsingborgs-sightseeing så att Calle lär sig att hitta, om han nu skulle gå vilse någon gång… vi körde även förbi min farmors och farfars underbart fina engelska trevånings-townhouse på Tågaborg som såldes kort efter att de hade gått bort. Åh, vad jag önskar att de fortfarande ska stå på trappan och vinka när vi kör förbi. Och inte för att jag hade tänkt gifta mig inom de närmsta åren, men efter att ha sett  Jacob Hansens hus (och för att inte tala om Dunkers) har jag gjort en mental anteckning om att gifta mig i Helsingborg. FYI.