Idag har jag och Tilda avverkat besök på Universeum och Liseberg. Inte illa, känner mig mer göteborgsk än vad jag har gjort på länge. Universeum var som vanligt fullt med läskiga fiskar och tack vare Calles kommentar “Tilda, fråga faster om hon kan röra den platta fisken som simmar i bassängen” så var hon fast besluten att stanna kvar vid rockan tills jag hade rört den. Vi stod där ett tag, med andra ord. På Liseberg åkte vi allt som är kul när man är under fem (Farfars bilar, Kaninresan, Sagoslottet – you name it) och åt självklart godis och sockervadd. Just sockervadd kändes som en sådär bra idé när Tilda hade kommit halvvägs och hade minst lika mycket skägg som en pirat. Oh well, är man på Liseberg så är man. Nu har hon somnat i soffan och jag ska dricka en kopp te – vi har nämligen världens bästa tebutik på andra sidan gatan. Ikväll blir det kanske en runda på helvetesmaskinen, och kanske ett avsnitt av Rederiet.