Det blev en lång dag med kort nedslag hemma innan jag åkte vidare mot Kungsbacka för att dinera på det icke speciellt charmanta haket Rumpan Bar (som även finns på Linnégatan här i Göteborg). Jag var inte sugen på en fettdrypande pizza och beställde således en vegpanna som lät smarrig men som i slutändan var minst lika fettdrypande (om inte mer) än en pizza. Eftersom jag skulle köra hem kunde jag inte heller dricka vin – mkt trist. Kontentan: dålig mat, inget vin men trevligt sällskap.

När jag kom hem väntade glaskaoset i köket (det är den där Calleprincipen som ställer till det) vilket innebär att alla mina glas (och det är ganska många vid det här laget) står precis överallt där det finns minsta pyttelilla avställningsyta i vårt kök. De gamla vinglasen ska ner i källaren (kan vara bra att spara om man ska ha stor fest och blir i akut behov av glas, eller om man skaffar ett eget lanställe någon gång i framtiden) och allt förutom tallrikarna måste byta hyllplan – jag håller på med en enorm effektiviseringsinsats, som ni hör. Eftersom vi dessutom har ett köksskåp som är så högt att vi behöver en stege för att nå till de översta hyllorna är det alltså mycket som ska funderas över. Vad ska till exempel stå längst upp? det som man använder minst? Vad är det, och om man nu använder det så lite – vill man ens ha det i det skåpet då? Svåra beslut.