Förra veckan fick jag feeling och bakade kakor till Clara och Sigge så att de skulle ha något extra gott när de kom hem från skolan. Kakorna gjorde inte succé direkt, för Sigges kommentar var ”alltså mamma bli inte ledsen eller så, men de här var verkligen inte goda”. Haha. Jaja, alla tycker olika men jag tyckte de var goda! Calles kollegor fick resten och de gick åt så tänker att det är ett gott betyg. Receptet kommer från Camilla Hamid.

Jag hittade inga små chokladknappar och använde ganska stora, men det funkade fint ändå! Till nästa gång ska jag nog dock använda mörk choklad istället för ljus choklad.

Chocolate chip cookies
Ett helt gäng, två plåtar eller så

200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker
1 rumstempererat ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
200 g chokladknappar

Ta ut ingredienserna i god tid innan du ska baka så att de blir rumstempererade. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till. Ha sedan i resterande ingredienser förutom chokladen och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda slutligen ner chokladknapparna och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ degen i kylskåp i ungefär 20 minuter. Ha inte degen för länge i kylskåp, för då blir den hård. Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper. Skopa ut kaksmet och lämna generöst med utrymme mellan kakorna. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter (inte för länge för då blir de för hårda) och ta sedan ut och låt svalna 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler.