Herregud, det är ingen ordning på torpet numera. Två söndagar i rad med missade vad har vi ätit-inlägg, men igår har jag en bra ursäkt för vi var på Carmen, och jag sladdade inte innanför dörren förrän nästa halv elva på kvällen, och då var jag så trött att jag störtade i säng. Hur som helst, sent omsider finns det nu sammanfattat vad vi åt förra veckan.

I måndags gjorde vi stekta nudlar med grönsaker, tofu och teriaykisås. För övrigt en svinbra sås att ha i åtanke när middagsinspirationen tryter, för den består av sådant man (eller i alla fall vi) oftast har hemma.

I tisdags gick vi till Made in China och festade till det med dumplings, tonfisktartar, smashad gurka och en massa annat gott. Fem av fem glada hästar i betyg från samtliga.

I onsdags var jag på yoga så Calle och barnen åt spaghetti carbonara. Jag åt knäckemacka, fil och yoghurt och drack te när jag kom hem.

I torsdags gjorde vi en stor laddning nachos. Toppade gjorde vi med vegofärs, cheddarost, svarta bönor, gräddfil, hot sauce och guacamole.

I fredags åt vi pizza.

I lördags var vi på kalas för T som fyllde 20, och det var fransk tema. En ljuvlig Boeuf Bourguignon (med svamp till oss vegetarianer och vanlig till de andra) med potatismos till varmrätt, macarons och nutellasemifreddo till efterrätt.

Igår var det alltså söndag och de andra åt makaroner och stekte falukorv till. Jag var alltså på Operan, och åt en smörgås med marinerad svamp och sötpotatis i pausen.