Sista veckan på semestern har bjudit på jättefint väder, jättemycket blåst och en renovering av barnens rum. Vi (läs: Calle) håller as we speak på att spackla och måla eftersom det inte är gjort sedan vi flyttade in, och efter det ska det bli plats för både häng med kompisar, ett sovloft ska byggas och om jag får plats är tanken att mitt skrivbord också ska flytta in. Höga ambitioner, som höres. Hur som helst, i matväg har vi ätit kantareller (!) och vikt gyozas, men vi har också varit på återbesök på Vega på Ringön för en fin och minnesvärd avslutning av semestern. Veckans middagar finns samlade nedan, som vanligt.

I måndag gjorde vi pappardelle med kantareller. Som tillbehör hade vi gröna bönor dressade med en krämig dijondressing.

I tisdags kom vi hem till stan igen och samtliga ville ha tacos, så det blev det. Perfekt frys- och skafferierns, dessutom. Vegofärs, pintobönor, grönsaker, salsa och riven cheddar. Tortillabröd till de som vill det, hårda skal till resten.

I onsdags åt vi gyozas. Smashad gurksallad med chiliolja och jordnötter som tillbehör.

I torsdags provade vi ärtbaserade nuggets från Max, de var inte dumma alls! Vi hade rester av tortillabröd hemma så de använde vi som bas och toppade sedan med jordnötspesto, grönsaker, hot sauce och mozzarella.

I fredags åt vi pizza. En helt vanlig på jäst som jäser på en timme, vilket Clara föredrar framför napolitansk pizza alla dagar i veckan. Haha.

I lördags åkte vi ut till Vega Bryggeri på Ringön (åk dit!) tillsammans med kompisar + favorithund och drack öl och åt middag. Cajunkryddade pommes, vegetariska Buffalowings med srirachamajonnäs och någon slags asiatisk sallad, bland annat.

Idag är det söndag och till middag håller jag på att förbereda en mexikansk bönchili med sötpotatis och mörk choklad (kan inte fatta att jag ännu inte skrivit ner receptet på den här godingen, med tanke på hur ofta vi lagar den haha). Chilin äter vi med mjuka majstortillas, fet crème fraiche, färsk koriander och riven cheddar.