Vi har spenderat dagen på havet, gjorde pizza när vi kom hem och ligger nu utslagna på soffan och tittar på Rear Window för tusende gången i ordningen. En av mina ABSOLUTA favoritfilmer genom tiderna. Den och The Birds, tror jag.

För några dagar sedan gjorde vi åter igen den här galet goda, ljumna pastasalladen signerat Jennie Walldén. En storfavorit här hemma!

Ljummen pastasallad med kronärtskocka och burrata
4 portioner

400 g pasta
1 zucchini
1 aubergine
1 röd paprika
1 rödlök

1 burk kronärtskockshjärtan
40 g rucolasallad
2 burratabollar
0,5 dl rostade mandlar, grovt hackade
olivolja (att ringa över grönsakerna vid rostning)
1 vitlöksklyfta, riven
parmesanost, riven eller hyvlad
salt & nymald svartpeppar

1 burk kronärtskockskräm
4 msk olivolja
0,5 dl vit balsamvinäger
1 vitlöksklyfta, riven

Sätt ugnen på 250 grader. Koka pastan och häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan på kallt vatten så pastan blir sval. Ställ åt sidan. Skär zucchinin, auberginen, paprikan och rödlöken i lagom små bitar. Lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och riv över vitlök. Salta, peppra och vänd runt. Rosta i ugnen tills de blivit mjuka och fått lite färg, det tar ungefär 20-ish minuter. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Låt de inlagda kronärtskockorna rinna av i en sil. Lägg pastan på ett stort fat. Lägg på grönsakerna, kronärtskockan, rucolan och hyvla över parmesan. Häll på dressingen och vänd runt salladen så att allt blir täck. Toppa med burrata och rostad mandel.