Jo, ätit har vi ju också gjort, även om det har varit radioskugga i Matrepubliken. Jag nästan längtar efter att få laga mat och använda mitt utekök på Orust, vilket jag planerar att göra så snart jag bara kan. Until then kommer en sedvanlig sammanfattning av veckans middagar.

I måndags befann vi oss i Tyskland på väg upp mot Danmark och sladdade in trötta och hungriga på en pizzeria precis innanför danska gränsen. Ingen höjdare.

I tisdags kom vi hem till mamma och pappa, och de hade så snällt förberett kokt potatis, pappas köttbullar, brunsås och lingon. Barnen jublade, och vi med.

I onsdags gräddade vi våfflor som vi toppade med gräddfil, rödlök, riven västerbottensost, fint hackad dill och tångrom.

I torsdags var det fint väder så vi passade på att grilla. Criss cut fries, flankstek, champinjoner med olivolja och havssalt, bearnaisesås och en stor sallad till det.

I fredags åt vi pizza.

I lördags hade vi stort kalas för min syster som fyller 50 år på måndag, och det bjöds på en gigantisk buffé med olika sallader, kött, fisk, pajer, ost och kex. Tårta till efterrätt, såklart.

Idag är det söndag och ikväll ska vi hem till kompisar och äta middag. Det utlovas grill!