The Frankrike-edition av matsedeln har bjudit på ganska mycket ost och vin, som det brukar vara när det är varmt och orken till matlagning är ungefär noll. Nu är vi i Tyskland på väg mot Danmark, och där blir det ett sista stopp innan vi är tillbaka i Sverige igen.

I måndags grillade vi burgare.

I tisdags gjorde vi en stor grönsallad dressad med honungsdijonvinaigrette. Getost som tillbehör för mig, kyckling till de andra.

I onsdags gjorde vi fish tacos, och istället för fisk hade jag panerad getost (men hallå, vad gott). Tortillabröd, grönsaker och salsa som tillbehör.

I torsdags dukade vi upp en stor plockbricka med kylskåpsrester (Epoisses! Tomme! Comté!) och en massa annat gott plock. Oliver, cornichons, baguette, fikonmarmelad och såklart lite rött beaujolaisvin till det.

I fredags grillade vi. Kött till de andra, vegbiff till mig. Pommes och bea som tillbehör, och tomat– och mozzarellasallad och kronärtskocka som vi doppade i citronsmör.

I lördags kom vi till Dijon och på kvällen åt vi på en restaurang som låg nära vårt boende. Pizza till samtliga (vår hade tomatsås, färsk tomme, grillad aubergine och, det låter konstigt men var gott, saffranssenap ringlad över).

Idag är det söndag och vi kom till Willingen tidigare ikväll. Middag åt vi på ett hypertyskt ställe nere i byn. Schnitzel till Calle, ost-spätzle till mig (som en tysk Mac-n-cheese typ, jättegott!), väldigt otysk pasta med tomatsås till barnen.