Sista veckan på semestern började i stan och slutade på Orust. Vädret var ingen höjdare där i början men efter någon dags ihällande regn skärpte det till sig och vi fick några fina och soliga dagar som avslutning. Fint!

I måndags gjorde vi spaghetti carbonara.

I tisdags orkade vi inte laga mat så vi hämtade hem thaimat. Massamancurry med tofu till mig, någon kycklinghistoria med thaibasilika till de andra.

I onsdags gjorde vi en pasta (egentligen skulle det vara gnocchi men de var slut i affären och vi var för lata och sena i planeringen för att göra egna…) med ärtor och spenat, toppad med parmesan, valnötter och mascarponekräm med citron.

I torsdags lagade vi schnitzel, till mig gjorde jag en rotsellerischnitzel som jag panerade på samma sätt som vanligt. Tillbehör? Klassiska grejer som potatis, gröna ärtor och citron.

I fredags gjorde vi pizza.

I lördags blev vi bjudna på middag hemma hos vänner – gnocchi med grönkål, saffran, hasselnötter och parmesan. Gräddfilspannacotta till efterrätt.

Idag är det söndag och middag åt vi på Tyrolen eftersom vi svängde inom Liseberg på kvällskvisten. Intet nytt under solen – flammkuchen till mig, lammkorv till Calle och wienerkorv och pommes till barnen.