Imorgon är officiellt första dagen på min semester, även om jag smygstartade den redan förra veckan så att vi skulle hinna ner till Frankrike i tid. Semesterlöften? Laga mer mat, fotografera mer med vår riktiga kamera och glöm vardagen. Det går bra hittills!

I måndags var vi slappa och köpte hem poké bowls från Poh-Keh.

I tisdags gjorde vi halloumifärs (ungefär som en vegofärssås baserad på halloumi, otroligt gott säger jag som inte är så förtjust i halloumi i vanliga fall) som vi åt med orecchiette.

I onsdags kom vi ner till mamma och pappa och de bjöd på tacos och rosévin.

I torsdags grillade vi burgare.

I fredags kom vi till Wetzlar alldeles för sent, så till middag fick vi köpa med en pizza som vi åt på stående fot på hotellrummet.

I lördags kom vi då äntligen fram till Fleurie. Som tur är hade vi köpt med oss plock till middag, för när vi kom fram hade ett stort oväder slagit ut elen i vår lilla by. Vad gjorde det dock, när vi kunde festa till det med marinerade oliver, kronärtskocka, ostar (Epoisse! Comté! Något mögligt från trakten!) och kex. Barnen fick till sin lycka skippa ostarna och istället äta spaghetti med Calles snabbt ihopsvängda tomatsås.

Idag är det söndag och efter vår hike ska vi äta middag och fira vår bröllopsdag, som ju inte blev så firad på hotellrummet i Tyskland i fredags, haha. Vi ska svänga ihop en ratatouille som vi äter med baguette och ostar som tillbehör. Till efterrätt har jag till Calles förskräckelse köpt färdig crème caramel, som är min favoritefterrätt. Lokal gamay från Fleurie i glasen, såklart.