Den här veckan har inte varit något vidare bra stressmässigt men vi har ätit en hel del gott, och helgen har varit precis så lugn och fin som jag behövde. Nu siktar jag på nerförsbacke fram till jul, och veckan som kommer har vi en hel del roligt att se fram emot – Lucia! Operans julföreställning! Middag hos vänner! Konsert! Ljuvligt.

I måndags gjorde vi en ljummen pastasallad med bland annat pesto, fetaost och småtomater.

I tisdags gräddade vi våfflor som vi toppade med gräddfil, rödlök och västerbottensost (och lax om man sysslar med sådant). Vissa i sällskapet åt endast med körsbärssylt.

I onsdags hade vi kalas för Clara och vi bjöd på en potatis– och tacogratäng som vi serverade med grönsallad och hot sauce. Till efterrätt åt vi tårta.

I torsdags åt vi bao buns som vi fyllde med tofu (som vi stekte på vår smörgåsgrill som man kan vika upp och då får ett slags grillbord – genialiskt), gochujanggurkasesammorötter, picklad rödlök och yuzumajonnäs.

I fredags hade Clara konsert med sin kör och på väg hem pep vi inom Famljen för en sen middag. Jag åt bakad färskost med morötter och gulbetor, Calle åt råbiff. Barnen hade redan ätit och nöjde sig med chips och drink.

I lördags gjorde vi en favorit i repris från förra helgen och svängde ihop en bönchili som fick stå till sig hela dagen. Chilin åt vi med mjuka tortillabröd, fet crème fraiche, färsk korianderpicklad rödlök och ett stort lass guacamole.

Idag är det söndag och ikväll ska jag på Operan så jag äter något enkelt i pausen.