Den här veckan, alltså. Ridå. Vattenläcka i sovrummet, kaos i resten av lägenheten, stress och ösregn. TOPPEN. Nåväl, den har i alla fall slutat betydligt bättre än det började, och det får man väl vara glad för. Veckans middagar finns samlade nedan, precis som de brukar.

I måndags åt vi ugnsbakad aubergine som vi fyllde med en vegofärsröra som vi smaksatte med tomatpuré och oregano. Som tillbehör hade vi en grönsallad och parmesancrème. Supergott i matlådan dagen efter!

I tisdags var lägenheten upp och ner på grund av upptäckt jättevattenläcka i sovrummet så i all röra köpte vi hem pokébowls och åt middag i vardagsrummet runt soffan.

I onsdags var det tema: stress. Stress till jobbet, stress hem från jobbet, hämta barnen, ta med Clara till kören osv. Tog mig för pannan mer än en gång under den dagen. Min planering var att barnen skulle äta pannkakor innan kören men när vi kom fram tyckte de att pannkakorna var dränkta i sylt så det gick inte hem. Ridå. Kuskade bort till Pressbyrån, köpte varsin banan (och eventuellt en glass…) och sladdade inom ett hamburgerhak på väg hem. Jag nöjde mig med en omelett och två rågbrödssmörgåsar.

I torsdags åt vi pappardelle med en gräddig svampsås, toppad med parmesan.

I fredags var jag ute och rullade hatt. Innan vi gick på Cabaret på Operan drack vi drinkar och åt middag på Bruk. Vi beställde in smårätter och delade – ostbricka, hummus med brynt smör och koriander, rökta mandlar, arancini med västerbottensost och inte minst urgoda padrones med gravad citron och gruyère.

I lördags gjorde jag spenattimbaler till förrätt, och till varmrätt hade Clara beställt råstekt potatis– och purjolöksröra som vi åt med fläskfilé/vegetarisk biff och vitlöksfärskost. Till efterrätt delade vi på ett gäng praliner och tog ett glas portvin.

Idag är det söndag och ikväll gör vi pizza.