Vi har spenderat delar av höstlovet i Köpenhamn, till barnens (och vår) stora lycka. Det är otroligt lyxigt att ha så nära till en av världens bästa och mest spännande städer, och att ha med sig barnen dit var ju verkligen inga problem. Det blev några färre drinkbarer, men desto mer häng på ställen som vi inte så ofta besöker när vi är där själva. Note to self – kom ihåg listan nedan tiill nästa gång vi åker dit (och låt det inte dröja till nästa gång vi återvänder).

Bæest / Nørrebro
Vi har varit på Bæst ett flertal gånger innan och vi har aldrig blivit besvikna. Barnen tyckte pizzorna var toppen, vi likaså. Boka bord i god tid dock för det är poppis.

Wagamama / Tivoli
Bra med plats, ingång både utanför och inifrån Tivoli. Stor meny med många alternativ för barnen (och för vuxna med för den delen).

Gaza Grill / Nørrebro & Køedbyn
Mezeställe som finns både på Nørrebro och i Kødbyn. Vi var på sistnämnda och barnen fullkomligen älskade deras falafel, hummus och pommes med za’atar.

Torvehallerne
Alltid, alltid en bra idé. Massor med olika restauranger att välja mellan och något för alla. Barnen valde sushi och vi åt på La Boca, Gorms är annars en favorit!

Tivoli
Våra barn är bortskämda med Liseberg men tyckte Tivoli var toppen ändå.

SAS Radissons hotellbar
Ett säkert kort om man vill dricka fancy drinkar med barn i närheten. Vi tog en sängfösare innan vi gick tillbaka till vårt eget hotell och det är gott om plats och mycket att upptäcka för nyfikna små kompisar (och deras föräldrar…)

Next House Copenhagen
Bäst av allt på hela resan enligt barnen? Hotellet, alla dagar i veckan. Calle hade bokat in oss på ett fancy hostel där vi hade ett eget rum (med sex bäddar i två våningar) och eget badrum och förutom det fanns det hur mycket som helst att göra. Shuffle Board, yoga, fotbollsplan inomhus, gym, aktiviteter, tre barer och gud vet allt. Perfekt kombination för oss som vill ta en drink och för barn som vill leka. Här kommer vi bo igen!