Ännu en vecka att lägga till handlingarna, och den har innefattat ett födelsedakalas för Sigge, ett bedrövligt bearnaisemisslyckande och två missade karamellsåskokanden innan jag fick till en magisk crème caramel (tips – rör INTE för mycket i karamellen för då kristalliseras den…) Bearnaise får jag nog lägga ner för det här var typ tredje gången jag misslyckats totalt, så jag gjorde istället en hollandaise som jag smaksatte med samma saker. Blev supergott det med. Hur som helst – veckans middagar finns samlade nedan.

I måndags var jag och rullade hatt med min kompis J. Resten av familjen var hemma och åt potatis, fiskpinnar och remouladsås (och pressad citron, viktigast av allt om man frågar Sigge) och vi åt middag på Natur. Näst intill omöjligt att beskriva vad vi åt eftersom menyn är minst sagt detaljerad, men vi kan säga såhär – kroketter och bubbel innan maten, svamp i buljong till förrätt, rödbetor till varmrätt och praliner till efterrätt.

I tisdags gjorde vi potatisvåfflor som vi toppade med gräddfil, lök och västerbottensostHallonsyltsvåffla till efterrätt.

I onsdags var Calle med Clara på kören och de åt traditionsenligt sushi, jag och Sigge var hemma men eftersom jag skulle träna fick Sigge tomatsoppa med pasta och färsk basilika. Jag nöjde mig med en nybakad fralla och en kopp te efter att jag kommit hem från yogan.

I torsdags var jag på AW och köpte med mig mat från Tomtoms hem. Burrito bowl till mig, burrito med carnitas till Calle.

I fredags fyllde Sigge år och vi hade kalas på landet. Vi bjöd på pizza (såklart…) med en stor laddning spetskålssallad. Till efterrätt fick barnen marängsviss deluxe och de vuxna var nöjda med en liten affogato.

I lördags åt vi steak frites (vegbiff till mig) med hollandaisesås smaksatt som en bearnaise (RIP bearnaisesåsen). Till efterrätt åt vi crème caramel.

Idag är det söndag och ikväll har vi ätit helt vanliga tacos i helt vanliga små båtskal med helt vanliga grönsaker, tacosås och allt vad man nu har.