Mitt publiceringsverktyg har varit ur funktion hela veckan så i Matrepubliken har det varit semester. Vi har haft en ljuvlig vecka – först i stan, sedan på Åland och slutligen i Uppsala. I stan ekade kylskåpet tomt så vi har unnat oss hämtmat och restaurangbesök. Barnen har ätit hamburgare typ 25 gånger känns det som – och inte de emot. Gustafs grillade i lördags var favoriten.

I måndags köpte vi hem indiskt. Calle och barnen åt butter chicken, jag åt kikärtsgryta i myntasåsNaan, papadoms och pickles till samtliga.

I tisdags gick vi på Texas! Burgare till barnen, vegfajitas till mig och en köttbit till Calle.

I onsdags kom vi till Åland och väl på plats i Mariehamn hade M & M förberett snacks och bubbel.

I torsdags var jag ute och åt med det åländska tjejgänget och vi hamnsde på ÅSS. Jag åt en vegetarisk biff med ölfriterad lökjalapenomajonnäs och Jack Danielsglaze. 

I fredags var det förnyårsafton. Mitt bidrag var burrata med hallon, rostade korianderfrön och en gräsig olivolja. Pet nat från Wine Mechanics i glasen. De andra bjöd på allt från grillade stenfrukter med dressad rucolagnudis med brynt smör med salvia och citronramenvit chokladkaka med crème fraiche och avslutningsvis en drink med limoncello och bubbel. Wow, säger jag bara. Kanske bästa förnyår någonsin?

I lördags plockade vi fram Gustafs muurikka och grillade burgare som blev helt vansinnigt goda.

I söndags åkte vi mot Sverige igen och på båten över tog jag och Calle varsin burgare på soldäck. Kidsen åt pasta och biffar innan vi lämnade Åland.