Det har varit magiska dagar, både i stan och på landet. I torsdags var vi på trädgårdsfest hos några bekanta i Örgryte och vi satt ute precis hela kvällen. Igår kom vi upp hit och vi åt pizza ute, och provade för första gången vår nya Ooni Fyra-pizzaugn. Idag vaknade vi dock till lite kallare väder och det har regnat i natt – trädgårdslandet tackar och tar emot.

Ikväll ska vi ha texmexfest men om ni är sugna på pasta har ni ett fint recept nedan med bland annat grön sparris, saffran och parmesan. Jag använde lite mindre saffran är originalreceptet (som är från Allt om Mat).

Pappardelle med grön sparris och saffran

4 personer

500 färsk pappardelle

500 g grön sparris

2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta

2 msk smör + olja

1 paket saffran (jag använde lite mindre)

2 dl vispgrädde

1 dl vatten

0,5 dl torr vermouth eller vitt vin

1 citron

0,5 tsk salt

2 dl riven parmesanost

0,5 dl hackad persilja

Koka upp rikligt med pastavatten och koka pastan al dente. Skölj sparrisen och bryt av den nedersta delen. Råstek i olja och smör tills de är lagom tuggiga och stek sedan löken och vitlöken tillsammans med sparrisen. Tillsätt saffran och häll på grädde, vatten och vermouth. Sjud såsen i ungefär fem minuter och smaka sedan av såsen med citronzest och eventuellt lite citronsaft, salt och nymald svartpeppar. Blanda pastan med sås och parmesan och rör runt ordentligt i pannan. Späd med pastavatten om det behövs. Strö över persilja precis innan servering.