Det var motigt att åka från landet idag. Det har varit varmt och soligt hela helgen, barnen har hoppat i studsmattan, vi har ätit lunch ute, grillat, druckit champagne och haft det fint. När vi kom till stan var det fortfarande varmt, så vi skippade träningen och gick istället till Burgersson. Fem av fem matrepubliker på det beslutet. Nu ska vi kolla film här, men först – veckans middagar sammanfattade.

I måndags gjorde vi den här pastan med en kall tomatröra (med bland annat tomater, mynta, grapefrukt och honung) som för övrigt är magiskt god.

I tisdags åt vi fluffigt potatismos, fiskpinnar/spenatpinnar, pressad citron, remouladsås och gröna ärter.

I onsdags var jag på Diket med mina matkompisar och vi åt en salig blandning av olika smårätter. Baba ganoush med brynt smörstekt svamp med freeekehpitabrödoliver och tahiniglass, bland annat.

I torsdags åt vi en massamancurry med bland annat potatis, tofu och broccoli.

I fredags åt vi pizza.

I lördags hade vi texmex-fest och eftersom det var soligt och varmt grillade vi såklart. Flankstek till de andra, paprika– och lökröra (som grillas i gjutjärnspanna på grillen!) till mig. Refried beans, picklad rödlök, creamed corn, hot sauce och färsk koriander. Det hela stoppade vi ner i hemmagjorda majstortillas.

Idag är det söndag och när vi kom hem från landet traskade vi bort till Burgersson och åt varsin burgare med pommes och dippa.