Men sluta, vad gott det här var. Vi gjorde det på landet för några helger sedan och jag längtar redan efter att laga det igen. Receptet hittade jag i en kokbok av Sofia Wood som jag bläddrade i när vi var hos M & M i Malmö. Superfin kokbok!

I originalreceptet föreslår hon att man använder bucatini, men det hittade inte vi så vi köpte ett paket färsk tagliatelle istället.

Confiterade tomater med burrata
4 portioner

400 g färsk pasta (vi använde tagliatelle)
800 g småtomater
2 hela vitlökar
2 ekologiska citroner, zesten
4 rosmarinkvistar
1 ordentlig nypa chiliflakes
3 dl olivolja
salt, nymald svartpeppar
2 burratabollar

Värm ugnen till 175 grader. Lägg tomaterna i en ugnsform. Gnugga av det papprigaste skalet av vitlöken och skär av den övre tredjedelen och släng. Lägg ner vitlökarna med snittytan uppåt bland tomaterna. Skär långa strimlor av den yttersta, gula delen av citronskalet och lägg ner bland tomaterna tillsammans med rosmarinkvistarna. Strö över chili. Salta och peppra generöst och häll sedan olja på allting. Baka långsamt i ugnen tills vitlöken är helt mjuk och tomaterna fallit ihop lite, vilket tar ungefär 1 timme. Plocka upp vitlökarna och plocka ur varje klyfta ur sitt hölje. Mosa dem till en slät kräm med bredsidan av en kniv.

Koka pastan al dente och häll av. Rör ner vitlökskrämen och blanda väl. Lyft upp tomaterna ur oljan och vänd ner dem försiktigt i pastan. Smaka av med salt och peppar. Riv burratan i bitar och lägg på pastan.