När veckorna har helgdagar lite mitt i blir allt lite upp och ner tycker jag. Inte nödvändigtvis på ett dåligt sätt, men jag blir alldeles dagvill och tycker att det är måndagsfeeling en onsdag, och så vidare. Veckan började hur som helst med två dagar ledighet och slutade med spontanweekend i Köpenhamn, denna älskade stad. Vad vi åt där? Kolla in baklängesmatsedeln. (Vilken cliffhanger!)

I måndags var vi fortfarande på landet och firade (en regning och blåsig) Valborg med att äta bulgursallad med massor av grönsaker, grönsaksbiffar/flankstek och två kalla såser – en raitaliknande historia och en salsa. Till efterrätt åt vi Bibbis jordgubbssoppa (SÅ GOD!) som toppades med en klick lättvispad grädde.

I tisdags åkte vi mot stan igen och till middag gjorde vi varma mackor med getost, honung, rostade pinjenötter och rucolasallad med jordgubbar.

I onsdags åt vi raggmunkar med rårörda lingon.

I torsdags svängde vi ihop en omelett toppad med krasse och rucolasallad. Till omeletten hade vi en enkel grönsallad.

I fredags åkte vi mot Skåne och när vi kom ner till mamma och pappa åt vi pappas thaimat – wokade nudlar med teriyakisås, vegetarisk gryta med kokosmjölk och biff med bambuskott.

I lördags åkte jag och Calle mot Köpenhamn och middag intogs på ett av våra absolutställen – Warpigs. Calle åt typ… kött (brisket och kycklingvingar) och jag åt allt från friterade pickles med pepparrotsdressing till mac n cheese.  ÄLSK.

Idag är det söndag och direkt efter att vi slängt in packningen innanför dörren traskade vi bort till Liseberg pga något överpeppad treåring som har väntat sedan januari (vi med, för den delen…) Till middag blev det burgare och pommes från Max till samtliga i sällskapet.