Tredje advent! Vi har firat genom att äta resterna av Emmas ljuvliga saffransbutterkaka på tåget ner från Stockholm. I matväg den här veckan? Marängsviss, pizza och raggmunkar. Ungefär så.

I måndags gjorde vi ett kylskåpsrens och fick ihop den här grytan med aubergine, fänkål och kikärtor. Toppade gjorde vi med flagad mandel och till grytan åt vi couscous och sallad.

I tisdags fixade Calle halloumi stroganoff som blev alldeles ljuvlig. Stroganoffen åt vi med ris och vår stående sallad – tunt skivad vitkål med äpplecidervinäger, rapsolja, salt och svartpeppar.

I onsdags fyllde Clara 2 år och vi firade med kalas! Vi bjöd på vegetarisk bönchili med riven cheddar, gräddfil och lime och nybakat lantbröd. Till efterrätt skippade vi tårtan och gjorde istället en marängsviss med vår favorit-vaniljglassvispad grädde, skivad banan, chokladsås (återkommer med recept på den för den var himla god) och små minimaränger som jag lyckades göra UTAN att bränna hela plåten (det har hänt några gånger tidigare…) några dagar tidigare. Succé hos födelsedagsbarnet som älskar glass.

I torsdags gjorde Calle ett gäng raggmunkar (tror egentligen att de borde definieras som råmunkar eftersom våra är en sorts blandning mellan råraka och raggmunk) som vi åt med rivna morötter (prova att pressa citron över, det är så gott!) och rårörda lingon.

I fredags hoppade vi på tåget mot Stockholm, hoppade av på Centralen (I TID, helt fantastiskt), travade bort mot Kungsholmen och steg in till nybakad pizza och champagne. Sämre kan man ha det!

I lördags bjöd Emma och Johan på daal som vi åt tillsammans med en alldeles fantastisk sallad på salladskål, valnötter och en dressing med bland annat äpplemos som Vera (9 år!) fixade.

Idag är det söndag och vi kom hem för någon timme sedan. Vi avslutade veckan på samma sätt som den började – med kylskåpsrens. I frysen hittade vi tortillabröd som vi fyllde med vegetarisk biff, grönsaker, soltorkade tomater, smulad fetaost, svarta oliver och pinjenötter.