Lördag igen! Hurra! Vi ska på bröllop, men först ska vi äta väldigt sen (!) frukost och läsa tidningen. Igår hade vi pizza- och spelkväll med the Banklers så vi är något, eh, trötta idag. Men ack så glada, för vilken fin kväll vi hade! Spelkvällar är grejen, säger jag bara. Även om vissa av oss hade alldeles för mycket otur i Zombie Dice

Det här receptet på världens godaste brownie har jag Calles två syskonbarn att tacka för. De fick hänga med in i köket på restaurangen de besökte och kom ut därifrån med både efterrätt och recept. De där systrarna Björk, alltså. Haha.

Brownie med hasselnötter

24 bitar, ungefär

100 g rostade hasselnötter

270 g smör

2 dl kakao

3 msk oboy

4 ägg

4,5 dl strösocker

0,5 tsk salt

2 krm vaniljpulver

3 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

(havssalt att strö över)

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i botten på en fyrkantig springform (som bör vara ungefär 20*30 cm). Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka sedan grovt. Smält smöret och rör ner kakor och oboy. rör ihop ägg och socker i en bunke, vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten i formen, strö över några flingor havssalt och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.