En vecka av det bättre slaget har passerat och jag har känt mig mer chill än på länge. Gud vad skönt säger jag. Lite mindre panik och lite mer mana mana. Planen blev inte som planerat men det blev ju riktigt bra ändå. Som det alltid brukar bli.

I måndags delade jag och Sigge på en stor skål hummus. Som tillbehör hade vi varma pitabröd och gurk– och morotsstavar.

I tisdags åt vi kreolsk gryta. Istället för fläskfilé hade jag en strimlad biff från Peas of Heaven. Som tillbehör hade vi ris (och extra svarta oliver).

I onsdags tog Calle med barnen till Claras kör och de åt burgare på 7:ans på vägen dit. Jag stannade kvar länge på jobbet, gick direkt på yoga och åt nudlar efter det.

I torsdags var det Beaujolais Nouveau-släpp och vi hade franskt tema. Kastanjer med citronsmör som drinktilltugg, endiver med ädelost, valnötter och honung till förrätt. Till varmrätt plockade vi fram smörgåsgrillen och gjorde Croque Monsieur (utan skinka men med tomat) och till efterrätt åt vi crème caramel.

I fredags var Calle borta och som traditionen bjuder gick jag och barnen och hämtade pokébowls från Poh-Keh på Teatergatan.

I lördags kom min brorsdotter Tilda över på middag och vi åt potatisgratäng medvästerbottensost, rödvinssky, sous-viddad fläskfilé (till de andra) och gorgonzolafylld vegobiff (till mig). Gelatotill efterrätt.

Idag är det söndag och jag tror att vi kommer att gå till Liseberg en sväng ikväll. Jag satte just igång två gulaschgrytor – en vegetarisk med vegofärs till mig, och en med högrev som får puttra i Crockpoten när vi är borta. Gulaschen äter vi med bröd, smetana och persilja.