Vi kom till Idre för några timmar sedan och just nu är det snöstorm utanför fönstret. Väldigt mysigt. Veckan som har gått har haft tema fritering OCH tema Jennie Walldén. Ett vinnande koncept, kan jag meddela. Vad vi har ätit finns sammanfattat nedan, som vanligt.

I måndags var vi tillbaka i stan efter tre veckor på vift så vi var alla överens om att vi var tvugna att köpa hem mat från Poh-Keh. Jag tar alltid deras variant med tofu och resten av familjen äter varianten med lax.

I tisdags friterade vi lins- och morotsbollar smaksatta med garam masala. De åt vi i pitabröd med grönsaker, raita och hot sauce.

I onsdags gjorde vi en bönchili som fick puttra på spisen under eftermiddagen (en klar födel med att arbeta hemma…) Chilin toppade vi med crème fraicheriven cheddar och pressad lime och det hela skopade vi upp med bröd.

I torsdags var det premiär för årets första Vin med Viktor och vi festade till det med korean fried blomkål som vi åt i salladsblad med ris, och en slags gochujang-sojasåsRiesling från Sybille Kuntz till det.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åt vi råstekt potatis och purjolökryggbiff/vegbiff och Boursin.

Idag är det söndag och vi kom upp till Idre tidigare i eftermiddags. Till middag har vi ätit pappas vegetariska lasagne med vitkålssallad.