Det har varit en ljuvlig sista vecka på jullovet och nu väntar en vecka med skola, föris och jobb innan vi åker till Idre för att åka skidor. Som vi längtar! Årets höjdpunkt för samtliga. Jag ska förbereda lite mat vi ska ta med oss upp, och leta upp pjäxor, skidkläder och allt annat man ska ha med sig.

I matväg har den här veckan varit riktigt, riktigt bra. Kanske mest för att det är roligt att laga mat igen, men också för att vi ätit massor med gott. Vad vi har ätit finns sammanfattat nedan, precis som vanligt.

I måndags gjorde vi en vegofärspaj toppad med tomater och västerbottensost som vi åt med en enkel grönsallad.

I tisdags gjorde vi en riktig gammal klassiker – kreolsk gryta, med fläskfilé och kryddig korv till de andra, och med tofu till mig. Ris hade vi som tillbehör.

I onsdags åt vi  vegetariska biffar med bland annat quinoa, soltorkade tomater, fetaost och basilka.Till biffarna hade vi ugnsrostad potatis och en kall yoghurtsås med jalapenohonung.

I torsdags friterade jag misomarinerad aubergine som toppades med soja, färsk ingefära och salladslökRis hade vi som tillbehör.

I fredags var Calle i stan så jag och Bibbi festade till det med varsin varm getostsmörgås med pinjenötter, honung och rucola, och ett glas Sancerre (Monoparcelle 538 från Claude Riffault, helt otroligt god!) till det. Barnen åt sliders, små minihamburgare.

I lördags gjorde vi Tareq Taylors krämiga kycklinggratäng (fast med quorn för min del) som är en ljuvlig historia med bland annat soltorkade tomater, grädde och parmesan. Som tillbehör hade vi ris.

Idag är det söndag och ikväll blir det restfest. Gårdagens kycklinggratäng till Bibbi och Calle, hamburgare till barnen och piroger (fyllda med vegofärs, chipotle och cheddar) med grönsallad till mig.