Den här veckan var kort men kändes som ett år. Ungefär. Några veckor kvar till semester och jag längtar efter lugn och ro, solsken och noll tankar på morgondagen. Snart så. I matväg har det blivit en hel del säkra kort, bland annat min favoritsallad tabbouleh och hommous.

I måndags gjorde vi en tabbouleh som vi åt med marinerad quornfilé och en kall yoghurtsås med pressad citron.

I tisdags åt vi middag hos några vänner och de bjöd på en ljummen bulgursallad med grillade grönsaker som till exempel paprika och spetskål (note to self – otroligt gott med grillad spetskål). Till sallade hade vi en kall sås med yoghurt och mango chutney och till efterrätt åt vi jordgubbar med grädde och/eller glass.

I onsdags gjorde vi en kokosdaal som vi åt med papadums (färdiga från Santa Maria, pensla med olja och kör i micron) och picklade citroner.

I torsdags åt vi snabb middag hemma innan vi skulle till Liseberg så jag mixade ihop en hommous (kikärtor, en skvätt vatten, vitlök, en nypa salt, massor med tahini och pressad citron, mixa tills den är ordentligt slät) som vi åt med vinbladsdolmar och en enkel grönsallad.

I fredags åt vi pizza.

I lördags grillade vi korv (vegetarisk chorizo till mig, väldigt god!) som vi åt med potatissallad, rostad lök och en stor klick senap.

Idag är det söndag och vi kom just hem från Skåne. Till middag har vi ätit den snabbaste och godaste pastarätten jag vet – pasta med chili, vitlök, mängder av olivolja, slätbladig persilja och parmesan.