Oj, vilken helg det har varit. Födelsedagskalas, jobb, maskerad och middag med vänner. Och så har ju Calle kommit hem från NYC och det är ju alltid trevligt! Mindre trevligt är klart att bloggen har legat nere halva helgen, vilket antagligen har berot på att blogg.se inte riktigt har fungerat som det ska. Tänkte dock påminna om att bagelsochblabar.se (som innan har dirigerat om trafiken hit) kommer att försvinna snart, och då är det bara www.matrepubliken.se som gäller.

Hur som helst, jag skulle ju berätta om de där goda oliverna vi åt i fredags. Vi kom vi på den briljanta idéen att göra egna marinerade oliver, och gott blev det kan jag lova!

Marinerade oliver
massor

1 lagom stor burk med svarta oliver
1,5 dl olivolja
1 klyfta vitlök
torkad oregano
torkad rosmarin

Häll olivoljan i en skål. Finhacka vitlöken och lägg i oljan. Häll i oliverna och strö över oregano och rosmarin efter smak och tycke (ju mer desto bättre tycker jag). Blanda allt och låt stå i någon timme innan servering!