Eftersom jag bakade igår är det lyx-frukost som gäller idag, och nästan-nybakade bullar och ett glas mjölk är svårslaget på morgonen!

De här bullarna är riktiga klassiker i vår familj. Godast nybakade, helt klart.

Grahamsbullar med ost
ca 20 st

75 g smör
3 dl mjölk
25 g jäst
2 dl riven ost
1 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
vatten, vetekli och ost, till pensling

Sätt ugnen på 225°. Smält matfettet, häll på mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Blanda i ost, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa i 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela i 20 delar och rulla var del till en bulle. Lägg på en plåt och jäs till dubbel storlek, ca 20 min. Pensla med vatten och stö på ost och vetekli. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 min. Låt bullarna svalna av under bakduk.